Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Restaurace vyhnala z podniku muslimy, lidé jsou nadšení

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Lonsdale – Majitel rodinné restaurace v Lonsdale v americké Minnesotě Dan Ruedinger se rozhodl vyjádřit podporu St. Cloud. Při útoku na obchodní centrum, ke kterému se přihlásil Islámský stát, bylo zraněno osm lidí. Rozhodl se proto ze svého podniku vyhnat muslimy.

„Muslimové, vypadněte," napsal na ceduli před svou restauraci Ruedinger. Doplnil k tomu, že je to na „podporu St. Cloud".

„Je na čase, aby se lidé začali stavět za to, co je správné," uvedl majitel podniku pro stanici CBS. „A cítím, že to, co dělám, je správné. Nejsme zaměření na muslimy obecně, jen na extrémisty. A to je vše, co mohu říci. Je to mé právo, stojím si za tím. A přeji si, aby to udělalo více lidí," vysvětloval majitel.

Treats Family Restaurant in Lonsdale Min.1restaurant américain interdit l’entrée aux Musulmanمطعم اميركي يمنع دخول المسلمين #France #USA pic.twitter.com/9OsLHKnIX8

— Syriano (@syriano100) 21. září 2016

 

„Někteří muslimové jsou dobří lidé a chtějí lepší život. Musí se postavit, převzít kontrolu a přivést ostatní k odpovědnosti," dodal s tím, že musel přijmout další tři lidi, protože se teď u něj dveře netrhnout.

Podle listu The Washington Times restaurace přilákala nejen odpůrce muslimů, ale také ty, kteří říkají, že nápis propaguje nenávist v jejich komunitě.

„Chápu, že je jeho právo říkat si, co chce. Ale Longsdale to staví do špatného světla. Všichni, kteří přijíždí po velmi rušné silnici 19, to uvidí a budou si myslet, že Longsdale je jako komunita stejně hloupá, jako tento nápis," varoval demonstrant Payten Estepp. Majitel podniku ale dodal, že nápis rozhodně nesundá.

Kvůli demonstraci, která se před restaurací uskutečnila v pondělí odpoledne, dokonce na místo přijela policie. Tamní policejní šéf uvedl, že majitel požádal o ukončení „drobné hádky". Nebyl hlášena žádná zranění, policie ani nikoho nezatkla.

Témata:  USA muslimové restaurace

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy