Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud v JAR dnes propustil na kauci ex-milenku Krejčíře

Radovan Krejčíř
Radovan Krejčíř
Foto: Reprofoto ČT

Johannesburg - Jihoafrický soud vyhověl žádosti bývalé milenky Radovana Krejčíře Marissy Christopherové a propustil ji na kauci. Uvedl to dnes tamní portál EWN.

Někdejší fotomodelka pro časopis Playboy Marissa Christopherová byla zatčena společně s jedním z dozorců z věznice, kde je Krejčíř nyní vězněn. Čelí obvinění, že chtěla uplácet vězeňské zaměstnance a najmout ozbrojené muže s cílem osvobodit Krejčíře z vězení.

Christopherová musela zaplatit kauci 10.000 randů (17.730 Kč) a je již opět se svou dvouletou dcerou, upřesnila její advokátka Smanga Setheneová. Dosavadní odmítání jihoafrické justice propustit ženu na kauci označila za velkou nespravedlnost vůči matce a její dceři.

Soud ještě v srpnu propuštění na kauci zamítl s tím, že sedmatřicetiletá Christopherová je nedůvěryhodná a mohla by utéct. Nyní podmínil propuštění přísnými podmínkami, včetně zákazu být v jakémkoli kontaktu s Krejčířem. Také je sledována speciálním monitorovacím elektronickým zařízením.

Christopherová má s Krejčířem dvouletou dcerou. Pár spolu začal chodit v roce 2010 a v roce 2014 žena Krejčířovi porodila dceru. Stalo se tak několik měsíců po jeho zatčení v roce 2013.

Témata:  Radovan Krejčíř Jihoafrická republika

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 19:49

Očkování za 50 let zachránilo přes 150 milionů životů, odhadla WHO

Za uplynulé půlstoletí se díky celosvětovému úsilí v oblasti očkování podařilo zachránit alespoň 154 milionů životů, uvedla ve středu Světová zdravotnická organizace (WHO). Experti zmínili, že největší přínos očkování je patrný u malých dětí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy