Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Němci brojí proti migrantům. Počet útoků roste

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín - Odpor vůči uprchlíkům v Německu roste, jak dokládají nové statisticky, na které upozornil magazín Spiegel. Od ledna do poloviny září německá policie zaznamenala 507 násilných útoků s rasistickým podtextem, což je skoro dvojnásobek oproti stejnému období loňského roku

Vysoký je i celkový počet politicky motivovaných trestných činů namířených proti žadatelům o azyl a uprchlíkům. Letos už jich bylo přes 1800, vyplývá z odpovědi německého ministerstva vnitra na dotaz poslanců za Zelené. Policie zaznamenala také 78 žhářských útoků ze strany pravicových extremistů.

Ministerstvo vnitra uvádí, že na pozadí uprchlické debaty stoupá "rétorika odporu". O rostoucí aktivitě pravicových extremistů informovala v létě i výroční zpráva o činnosti civilní kontrarozvědky za rok 2015. Počet pravicových extremistů podle ní za loňský rok stoupl z 21.000 na 22.600.

Polovina z těchto extremistů je podle německých úřadů připravena použít násilí, což proti roku 2014 představuje nárůst o 1300 osob.

Témata:  Německo uprchlíci extremismus

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:57

Ukrajina zničila ruské vojenské velitelství v okupovaném Luhansku britskými střelami

Při úderu proti ruské armádě, který v sobotu zasáhl vojenské velitelství v okupovaném městě Luhansk, Ukrajinci použili britské střely s plochou dráhou letu Storm Shadow.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy