Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americké státy chtějí pomoct se zabezpečením voleb

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Washington - Osmnáct amerických států požádalo federální ministerstvo vnitřní bezpečnosti o pomoc při zajištění volebních systémů proti kybernetickému útoku.

Dnes to podle agentury Reuter řekl ministr vnitřní bezpečnosti Jeh Johnson. Americké tajné služby už dříve vyjádřily obavy, že by se hackeři mohli pokusit narušit listopadové prezidentské a parlamentní volby ve Spojených státech.

Hrozbu hackerského útoku, za kterým by mohly stát i zahraniční rozvědky, prověřují Národní agentura pro bezpečnost (NSA) i Federální úřad pro vyšetřování (FBI). Druhá z těchto institucí v srpnu upozornila na to, že se neznámí pachatelé dostali k voličským seznamům ve dvou amerických státech.

Hackeři v minulých měsících vykradli e-mailové schránky představitelů Demokratické strany. V srpnu americká média uvedla, že se terčem hackerského útoku stali i republikáni.

Témata:  USA volby v USA hackeři

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy