Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chlapec na základní škole v USA postřelil tři lidi, předtím zabil svého otce

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Townville - Dvě děti a učitele zranil ve středu na základní škole ve městě Townville v Jižní Karolíně 14letý chlapec. Informovala o tom stanice CNN. Ještě předtím zastřelil vlastního otce.

Otce (†47) našli policisté mrtvého doma. Při vyšetřování vycházejí z toho, že muž byl chlapcovou první obětí, než se útočník vydal do školy. Není jasné, zda použitá zbraň patřila zastřelenému muži.

Ve škole ve městě Townville střelil útočník dva šestileté chlapce do nohy a jednu učitelku do ramene. Jedno z postřelených dětí je v kritickém stavu, druhé dítě a učitelka podle lékařů nebyli zraněni vážně, ale přesto zůstávají v nemocnici.

Policisté střelce zadrželi a podle nich už ve škole nehrozí žádné nebezpečí. Motiv činu zatím vyšetřovatelé neznají, podle nich ale nejsou žádné důkazy, které by naznačovaly spojitost incidentu s terorismem nebo s rasově motivovaným násilím.

Témata:  střelba v USA USA zbraně

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy