Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá policie objevila v autě u hranic předměty podobné výbušnině

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - Německá policie objevila v jednom z aut u rakouské hranice předměty podobné výbušnině. Úřady neberou žádnou podezřelou aktivitu na lehkou váhu, jelikož se blíží výročí sjednocení Německa.

Podezřelou zásilku objevila policie ve čtvrtek kolem 22:30 při kontrole auta se čtyřmi pasažéry na dálnici A93 nedaleko obce Kiefersfelden. Strážci zákona následně na několik hodin dálnici v obou směrech uzavřeli

Až dnes ráno kolem 6:00 policie uvedla, že výbuch nehrozil, podezřelé předměty bude ale dále zkoumat. O totožnosti čtyř mužů, kteří s sebou vezli také bodné a sečné zbraně, nejsou zatím známy podrobnosti.

Ve čtvrtek se na jednom z mostů v Drážďanech, kde se uskuteční hlavní část oslav znovusjednocení země, našla atrapa výbušniny. Ve stejném městě v pondělí večer explodovaly dvě improvizované bomby.

Témata:  Německo výbušniny

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 18:59

Kongresman Mike Turner očekává, že Sněmovna reprezentantů USA tento týden schválí pomoc Ukrajině

Republikánský kongresman a předseda sněmovního výboru pro zpravodajství Mike Turner očekává, že Sněmovna reprezentantů amerického Kongresu tento týden podpoří návrh zákona o vojenské pomoci Ukrajině a Izraeli. Turner to řekl v rozhovoru pro televizní stanici NBC News.

Zdroj: Kateřina Skálová

Další zprávy