Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

igranto z Calais protestovali, policie je rozehnala slzným plynem

Tábor
Tábor "džungle" v Calais
Foto: Reprofoto Mail Online

Paříž - Francouzská policie dnes vodními děly a slzným plynem rozehnala migranty a další demonstranty, kteří se navzdory zákazu sešli u tábořiště nedaleko města Calais.

Zhruba 200 migrantů a 50 jejich stoupenců se sešlo nedaleko tábora, aby protestovali proti životním podmínkám v něm. Podle agentury AFP při střetech protestujících s policií utrpěli lehká zranění tři policisté a také fotograf agentury.

Dalších zhruba 200 lidí, kteří dnes vyrazili v autobusech z Paříže, aby se demonstrace u Calais zúčastnili, policie zastavila na silnici asi 50 kilometrů daleko od přístavního města. Šlo podle ní o "aktivisty krajní levice".

V tábořišti u Calais žije 7000 až 10.000 migrantů ze zemí Blízkého východu a Afriky, kteří se odtud snaží dostat za vidinou lepšího života v Británii. Polovina tábora byla zrušena už v březnu, ale jeho populace od té doby vzrostla na dvojnásobek.

Témata:  Francie uprchlické tábory uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy