Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kandidát na prezidenta USA Johnson se pěkně ztrapnil

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Washington - Libertariánský kandidát na prezidenta Spojených států Gary Johnson se před časem znemožnil svou neznalostí zahraniční politiky, když nevěděl, co je Aleppo (Halab). Média ho nachytala na štvestkách podruhé.

Tentokrát nedokázal odpovědět na otázku, jak se jmenuje severokorejský diktátor, tedy Kim Čong-un. Dotaz, zda jméno zná, Johnsonovi položil deník The New York Times. "Znám," odpověděl. "Chcete, abych jmenoval," odvětil po zopakování otázky.

Johnson v září při rozhovoru na téma, jaký je jeho návrh řešení situace v Sýrii, se novináře zeptal, co to je Halab. O několik dní později pak nedokázal odpovědět na dotaz zpravodajské televize MSNBC, aby jmenoval jednoho světového vůdce, jehož práci obdivuje.

Libertarián Johnson by mohl podle aktuálních průzkumů veřejného mínění získat kolem osmi procent hlasů, což je nejvíce ze všech nynějších alternativních kandidátů.

Témata:  USA Severní Korea Gary Johnson

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy