Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo omezí dávky cizincům z EU, kteří nepracují

Mnichov
Mnichov
Foto: Pixabay

Berlín - Německo omezí výplatu sociálních dávek občanům ostatních zemí Evropské unie, kteří ve spolkové republice nepracují.

Nově budou mít na dávky nárok pouze lidé, kteří v Německu žijí nejméně pět let. O návrhu, který by už příští týden mohla schválit vláda, informovala média skupiny Funke.

Návrh, za nímž stojí ministryně práce a sociálních věcí Andrea Nahlesová, má za cíl omezit přistěhovalectví do systému sociálního zabezpečení, zejména ze strany občanů východoevropských zemí.

Sociální demokratka Nahlesová o plánovaných změnách informovala už na konci loňského roku, její materiál byl ale dlouhou dobu v připomínkovém řízení. Výhrady k němu měl podle německých médií zejména ministr vnitra Thomas de Maiziére (CDU), který požadoval ještě přísnější regulaci výplat dávek cizincům ze zemí EU.

Témata:  Německo ekonomika

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy