Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hurikán Matthew zcela ochromil leteckou dopravu na jihovýchodě USA

Hurikán Matthew devastuje Haiti a Floridu
Hurikán Matthew devastuje Haiti a Floridu
Foto: NOAA (National Oceanic & Atmospheric Administration)

Miami (USA) - Hurikán Matthew ochromil leteckou dopravu na jihovýchodě Spojených států. Aerolinky byly nuceny zrušit tisíce letů.

Potvrzují to data monitorovací služby FlightAware. Od středy bylo podle jejích údajů na Floridě, v Georgii a v Jižní Karolíně zrušeno už 4500 letů a další budou nepochybně následovat.

 Uzavřen byl veškerý provoz letiště ve floridském Orlandu. Tamní světoznámé atrakce, zejména Walt Disney World, Universal Studios a Sea World, byly kvůli bouři uzavřeny. S postupem hurikánu na sever ustává provoz na letištích měst Charleston a Savannah, ale i v Atlantě, kde je největší letecký uzel v USA.

Obnoven byl naopak provoz na letištích na jihu Floridy, což je oblast, kterou Matthew z větší části minul. V Miami dnes přistálo první letadlo v 15:00 SELČ. První lety už přijala i letiště ve Fort Lauderdale a v Palm Beach.

Témata:  USA letectví a letadla hurikán Matthew

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy