Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prezidentská debata v USA lámala rekordy na twitteru

Prezidentská debata: Hillary Clinton a Donald Trump
Prezidentská debata: Hillary Clinton a Donald Trump
Foto: ABC News

St. Louis (USA) - Nedělní debata amerických prezidentských kandidátů republikána Donalda Trumpa a demokratky Hillary Clintonové byla tou vůbec nejdiskutovanější politickou rozpravou v historii twitteru.

Tato internetová komunitní síť dnes uvedla, že uživatelé během 90minutové debaty odeslali přes twitter více než 17 milionů zpráv týkajících se kandidátského klání, za celý den se pak počet takových tweetů vyšplhal ke 30 milionům.

Twitter podle agentury AP uvedl, že internetové diskuzi dominovala otázka Trumpova kontroverzního přístupu k ženám. Mezi vrcholné okamžiky tweetování patřil moment, kdy Trump vyslovil nesouhlas s názorem svého viceprezidentského kandidáta Mika Pence k řešení ozbrojeného konfliktu v Sýrii. Jako další v pořadí byla chvíle, kdy o sobě Trump hovořil jako o gentlemanovi, následovaná prohlášením, že v případě zvolení Trumpa prezidentem skončí Clintonová ve vězení.

Debata přinesla oběma sokům nové fanoušky, kteří se ke sledování jejich twitterových účtů přihlásili. Trump jich během rozpravy získal 16.000 a aktuálně jich má 12,3 milionu, Clintonová přilákala 25.000 nových uživatelů a celkem její počínání na twitteru sleduje zhruba 9,6 milionu lidí.

Témata:  Donald Trump Hillary Clintonová X (dříve Twitter)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:59

Kreml chce zatlačit Ukrajince hlouběji, obává se střel ATACMS

V případě, že Kyjev získá od Spojených států taktické balistické střely ATACMS s delším doletem, Rusko bude nuceno provést hlubší vojenské akce proti ukrajinským silám a rozšířit tzv. nárazníkovou zónu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy