Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž ze Slovenska odpojil postiženého syna od přístrojů, od soudu dostal mírný trest

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Prešov - Muž z Popradu, který odpojil od přístrojů svého syna (24) s mozkovou obrnou, je vinen. Konstatoval to dnes nepravomocně soud v Prešově, vyměřil ale pouze mírný trest.

Otec dostal osm měsíců a 22 dnů. Stejnou dobu již strávil ve vazbě. To by v případě pravomocnosti rozsudku znamenalo, že odsouzený již nebude muset nastoupit do vězení, protože do odpykání trestu se započítává i pobyt ve vazbě.

Eutanazie není na Slovensku povolena. Soud ale překvalifikoval skutek z vraždy na zabití. "Jsem spokojen. Věřil jsem ve spravedlnost a ta spravedlnost byla, ačkoliv byl vynesen rozsudek o vině, ale nebylo to (trest) 25 let až doživotí," řekl odsouzený.

Podle policie muž loni v září přerušil vzduchovou ventilaci, kterou měl jeho syn napojenou na krk, a mladík se udusil. Obžalovaný u soudu tvrdil, že chlapce našel v komatu a že se ho snažil oživit měněním jeho polohy a zapojováním a odpojováním přístrojů.

Témata:  Slovensko eutanazie soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy