reklama

Grant v úterý, kdy měl několikrát odložený proces s Krejčířem pokračovat, požádal soud, aby poslal obžalovaného k psychiatrovi. Informoval o tom jihoafrický deník IOL.

Obhájce poskytl soudu několik konkrétních příkladů špatné psychické kondice svého klienta. Krejčíř mu prý nedávno řekl, že soud ho nezajímá, protože mu do vězení, kde si odpykává 35letý trest za vraždu, volal prezident jiné země a nabídl mu místo ministra.

Uprchlý český podnikatel prý nebyl během 15 společných sezení schopen se soustředit a nepochopil, že má právníkovy služby zaplatit. Kromě toho prý užívá léky na deprese, které mu posílá jeho rodina. Grant také tvrdil, že mu klient nedává jasné instrukce.

Státní žalobce Lawrence Gcaba považuje žádost za další pokus o zdržení soudu. Uvedl, že s předchozími právníky Krejčíř spolupracoval bez problémů.

Minulý týden server IOL informoval, že Krejčíř požádal jihoafrický nejvyšší soud o revizi rozhodnutí, zda může být vydán do České republiky. Průtahy způsobovala Krejčířova žádost o azyl v JAR, kterou ale letos Čech stáhl. Zrušení žádosti o azyl by změnilo Krejčířovu pozici před českými soudy. Krejčíř je v Česku stíhán jako uprchlý, což je pro něj nevýhodné.