Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americké aerolinky čelí obvinění z diskriminace. Letuška prý zpochybnila vzdělání černošské lékařky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: INT

New York – Americké aerolinky Delta Air Lines čelí obvinění kvůli diskriminaci. Černošská lékařka Tamika Crossová se zlobí na letušku, která údajně zpochybnila její vzdělání.

Během letu z Detroitu do Houstonu zkolaboval jeden z cestujících a když mu Crossová chtěla pomoci, letuška jí nevěřila, že je lékařka a pacienta následně svěřila do péče bělošského lékaře.

Crossová se prý letušce opakovaně pokoušela vysvětlit, že je lékařka. „Ona mě opakovaně odmítala povýšeneckými poznámkami," uvedla žena, která je vystudovaná porodní lékařka a gynekoložka.

„Jste opravdová lékařka?" zeptala se letuška. Když Crossová odpověděla, že ano, tak letuška chtěla vidět nějakou průkazku. Také se ptala na specializaci, kde pracuje a co dělala v Detroitu.

Nakonec dala letuška přednost bělochovi, který také prohlásil, že je lékařem. Později se Crossové omluvila a nabídla jí jako kompenzaci věrnostní body, které by mohla vyměnit například za letenku. To ale lékařka odmítla.

Delta slíbila případ vyšetřit a uvedla, že jakoukoli diskriminaci nebude tolerovat, napsal dnes zpravodajský server BBC.

Témata:  USA Delta Airlines lékaři

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy