reklama

Bývalý konzervativní kandidát do městské rady a „učitel", který provozuje střední školu ve východním Londýně, vyzýval, aby byli ti, kteří kritizují islám, zabiti. „Ó bengálští učenci, Ó bengálští muslimové, probuďte se. Žádný syn bastarda nesmí zůstat naživu, pokud mluvil hrubě o mém prorokovi!" doslova křičel Muftí Shah Sadruddin ve svém projevu v Londýně v roce 2013, tedy rok před tím, než kandidoval na úřad.

Server Breitbart poukazuje, že již dříve tento kontroverzní muslim napadal homosexuály a hlásil se k myšlence vzniku Islámského státu. Zároveň propagoval výstavbu obří mešity u britského olympijského stadionu. Nicmíně nový záznam jeho řeči, na který poukázal bulvární server Mirror, poprvé dokazuje, že Sadruddin vyzýval k zabíjení jiných lidí.

Když se přitom v roce 2014 v Newhamu ucházel o politickou funcki, mluvil naprosto jiným tónem. „Věřím v rovnost, věřím ve spravedlnost, věřím v milující lidskou rasu a nenávidím kohokoliv nenávidět," tvrdil před volbami muslim. V on-line videu s logem konzervativců sám sebe popisuje jako vlasteneckého a loajálního britského občana, který by dal svůj život, aby zachránil svou zemi.

Jeho výzva, aby byli zabíjeni kritici islámu, zazněla v reakci na vraždu bangladéšského bloggera Ahmeda Rajiba Haidera, který zesměšňoval islám a napadal islamisty v převážně muslimské zemi.

V roce 2012 také Sadruddin přednesl kázání v londýnském muslimském středisku, kde tvrdil, že „homosexuálové", „lesbičky", „Židé", a dokonce i zvířata nemohou být urážena, ale že urážet muslimy je dnes přijatelné. „Musíme vyvolat revoluci za svá práva. Gayové mohou získat svá práva ... ale když je islám je zneužíván, nemůžeme se vůbec bránit," tvrdil.