Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dvě mladé dívky byly odsouzeny na doživotí, brutálně mučily a zavraždily ženu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Londýn – Soud ve Velké Británii dnes poslal na doživotí dvě nyní patnáctileté dívky. Ty měly před dvěma lety brutálně mučit a zavraždit ženu (39).

Žena byla podle předsedy soudu ve městě Leeds alkoholička, která se ale vůči svému okolí chovala mile a udržovala svůj byt v pořádku. Mladé Britky chodily k ní do bytu v severoanglickém Hartlepoolu pro alkohol a cigarety.

V prosinci 2014 byla nalezena v bytě mrtvá, polonahá s více jak 100 poraněními, většinou ve tváři. Dívky, kterým bylo tehdy 13 a 14 let, použily jako zbraně například lopatu, stolek, televizi, hůl opatřenou šrouby či počítačovou tiskárnu.

Prokurátor po vynesení rozsudku uvedl, že vzhledem k vážnosti útoku by se dalo očekávat, že dívky budou mít po její smrti výčitky svědomí. „Ony se naopak smály a vyfotografovaly se. Snímek umístily na internet," řekl novinářům. Útok označil za „barbarský".

Žádat o propuštění mohou odsouzené podle verdiktu nejdříve po 15 letech žaláře, uvedla stanice BBC.

Briitské soudy udělují tvrdé tresty i nezletilým osobám již mnoho let, nezřídka mladším než je dnes odsouzeným. V roce 1993 dva jen desetiletí chlapci dostali doživotí za vraždu dvouletého dítěte v Liverpoolu na severozápadě Anglie.

Témata:  soudy Velká Británie věznice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy