Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bude Putin odvolán? Ruský soud přijal žalobu na jeho odvolání

Vladimir Putin, ruský prezident
Vladimir Putin, ruský prezident
Foto: kremlin.ru

Moskva - Ruská média jsou na nohou. Soud v Saratovské oblasti totiž přijal žalobu od občana požadující odvolání Vladimira Putina coby "nepřítele lidu".

Informaci saratovského portálu Svobodnyje novosti potvrdila mluvčí soudu televizi Dožď.

Putina je záhodno podle žaloby Nikolaje Suvorova z města Balakovo odstranit z funkce "jako nepřítele lidu, přítele oligarchů a hodnostářů, za rozkradení Ruska a za zbídačení ruského lidu, za obohacení hodnostářů, bankéřů a zlodějských miliardářů", citoval z žaloby server Newsru.com.

Server připomněl, že opoziční předák Alexej Navalnyj se marně pokoušel v Moskvě podat žalobu na Putina kvůli porušení protikorupčního zákona. Moskevský soud odmítl žalobu přijmout, a to i s odvoláním na nedotknutelnost hlavy státu, zaručenou ústavou.

Suvorov původně podal žalobu ještě 11. března, ale soud ji nejprve nepřijal, protože žalobce nepřiložil návrh verdiktu. Po odstranění procedurální vady soud návrh přijal k dalšímu posouzení.

Témata:  Vladimír Putin soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy