Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zabitého radikála Motorolu jsme nepodporovali, tvrdí Kreml

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - V neděli přišel o život při pumovém atentátu v Doněcku donbaský vzbouřenec Arsen Pavlov zvaný Motorola. Kreml se dnes od jeho osoby distancoval.

Jeden z vůdců militantních radikálů, který se podle svědků nezastavil ani před popravou rukojmích, je v doněcké „lidové republice" oslavován jako hrdina. Státní pohřeb mu povstalci vypraví ve středu.

Motorola přišel o život v neděli večer při výbuchu bomby nastražené ve výtahu domu, ve kterém v Doněcku bydlel. Jeho smrt potvrdili povstalci i Kyjev. Vůdce doněckých radikálů Alexandr Zacharčenko označil atentát za vyhlášení války a slíbil ukrajinskému vedení odplatu.

Mluvčí prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov dnes novinářům řekl, že „podpora Motoroly není oficiálním stanoviskem Moskvy". Rusko prý má na donbaské separatisty vliv, který ale má své hranice.

Podle Peskova je schvalování akcí donbaských ozbrojenců spíše záležitostí ruského veřejného mínění a „nemá oficiální charakter".

Témata:  Rusko Donbass v Doněcku

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy