Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bratr Baracka Obamy v poslední debatě podpoří Trumpa

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Las Vegas – Republikáni vytahují před poslední debatou trumf, podle volebního štábu se dnes na akci dostaví jako Trumpův host prezidentův nevlastní bratr Malik Obama. Barack, Malik a Mark mají společného otce Baracka Obamu staršího, ale každý z nich má jinou matku.

Jak se zdá, douboj Donalda Trumpa a Hillary Clintonové vyvolává spory nejen v americké veřejnosti, ale i v rodině Obamových. „Trump může Ameriku znovu udělat velkou," komentoval Malik Obama své rozhodnutí v rozhovoru pro úterní vydání listu The New York Post. Trump jeho přízeň ocenil, když listu řekl, že „Malik to dotáhne mnohem dál než jeho bratr".

Otec amerického prezidenta Barack Obama starší byl třikrát ženatý a kromě slavného syna Baracka měl ještě dceru Aumu a několik dalších synů. Malik Obama, který se narodil v Keni, ale má americké občanství, je přesvědčeným stoupencem Trumpa.

Ostatním sourozencům se ale Malikův postoj příliš nelíbí. Mark Obama Ndesandjo, další nevlastní bratr amerického prezidenta, agentuře AP řekl, že Malik rodinu Obamových nereprezentuje. „Ostatní členové rodiny včetně mě nepodporují Malikův názor na pana Trumpa," uvedl Mark.

Témata:  USA Donald Trump

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy