Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump má strach o regulérnost voleb: Černoši je chtějí zmanipulovat

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Pixabay

Washington - Atmosféra před prezidentskými volbami v USA, které se budou konat 8. listopadu, rychle houstne. Donald Trump znovu varoval před možnými podvody, tentokrát v souvislosti s černošskými voliči.

"Chtějí zmanipulovat volby dokonce přímo ve volebních místnostech," prohlásil Trump na úterním volebním shromáždění v Coloradu. "Sledujte, co se děje ve Filadelfii, sledujte Chicago, sledujte St. Louis. Sledujte tato města, kde se dějí hrozné věci," dodal.

Černoši od 60. let tradičně volí naprostou většinou demokraty, což znamená, že nyní podporují Trumpovu sokyni Hillary Clintonovou.

Trump se svou výzvou přišel krátce poté, co stávající americký prezident Barack Obama, sám obyvatel tmavé pleti z Chicaga, kritizoval Trumpa za neodůvodněné "nářky" nad údajným zmanipulováním voleb. "Nikdy v životě jsem neviděl prezidentského kandidáta, který diskredituje volební proces ještě před hlasováním. Trump by měl přestat naříkat a měly by se snažit opatřit si nějaké hlasy," poznamenal šéf Bílého domu.

Trumpovy komentáře podle deníku The New York Times zvýšily obavy ze zastrašování menšin ve volebních místnostech.

Témata:  Donald Trump černoši Barack Obama

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy