Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo se nemůže zbavit migrantů. Ze 40 tisíc se podařilo vrátit tři tisíce

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín - Podle zjištění deníku Die Welt se z celkového počtu 40.000 běženců, které chtělo Německo vrátit, podařilo za prvních devět měsíců roku poslat zpět pouze 2860 osob.

Nejvíce žádostí (10.082) Spolkový úřad pro migraci a uprchlíky (BAMF) směřoval do Maďarska, uprchlíků se tam skutečně ale vrátilo jen 248. O něco lepší je poměr u Itálie (7155/743), ještě horší naopak u Bulharska (4221/74).

V první pětici zemí, kam z Německa směřuje nejvíce žádostí, je ještě Rakousko (1325/122) a Švýcarsko (1321/91). Počet žádostí, které Berlín adresoval Praze, Die Welt neuvedl.

Přijímání běženců, které do Německa posílají ostatní země unie, funguje o trochu lépe. Berlín dostal celkem 24.435 žádostí a přijal 9688 migrantů.

Témata:  Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.