Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chemický poplach na letišti v Londýně nebyl terorismus

Londýn, Tower Bridge
Londýn, Tower Bridge
Foto: Petr Hlawiczka, EuroZprávy.cz

Londýn - Páteční incident na letišti London City, který vyvolal dýchací potíže téměř 30 lidí a evakuaci stovek osob, nejspíš způsobila nádoba se slzným plynem. Ta mohla být odhozená některým z cestujících.

Uvedla to britská policie. Zdůraznila, že případ nevyšetřuje jako teroristický čin. Některá média se obávala, že mohlo jít o chemický útok.

Poté, co v pátek večer v jednom z terminálů někteří cestující pocítili nevolnost, přijeli policisté a záchranáři. Vyhlásili poplach, letiště uzavřeli a evakuovali na 500 cestujících a zaměstnanců. Na místě ošetřili 27 pacientů s "malými dýchacími problémy".

Dva z nich podle Reuters skončili v nemocnici. Po třech hodinách úřady oznámily, že již nic nehrozí. Provoz letiště byl však vážně narušen a obnoven byl až dnes ráno.

"Nenašly se (v ovzduší) žádné zvýšené hodnoty a budova se vyvětrala a prohledala. Je bezpečná," ujistil londýnský požární sbor v prohlášení k situaci na nejmenším z mezinárodních letišť britské metropole, z něhož se létá hlavně do britských a evropských měst.

Témata:  Velká Británie Londýn

Aktuálně se děje

8:42

ANO by v březnu vyhrálo sněmovní volby. Zvýšila se podpora mimoparlamentních stran

Jen pět politických stran nebo hnutí by se dostalo do Poslanecké sněmovny podle březnového volebního modelu agentury Median. Volby by s velkým náskokem vyhrálo opoziční hnutí ANO, které by volilo 32 procent voličů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy