Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Amerika obvinila hackera, který byl zadržen v Česku

Útok hackera, ilustrační fotografie
Útok hackera, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Los Angeles - Porota kalifornského federálního soudu obvinila Rusa zadrženého v České republice z toho, že napadl počítače patřící firmám LinkedIn, Dropbox a Formspring.

Podle agentury Reuters to oznámilo americké ministerstvo spravedlnosti.

Jevgenij Nikulin byl 5. října zatčen v České republice a zůstává zde ve vazbě. Jeho vydání do USA má posoudit pražský městský soud. Pokud ho pravomocně povolí, rozhodne ministr spravedlnosti.

Zatím není jasné, zda americké úřady USA zahájily řízení o vydání Nikulina do USA, aby zde stanul před soudem. Není ani jasné, kdo bude zastupovat Nikulina při řízení, dodal Reuters.

Obžaloba viní Nikulina ve třech bodech z počítačových vniknutí, dvou případech úmyslného přenosu informací, kódů nebo příkazů, které způsobily škody chráněnému počítači, ve dvou bodech z násilné krádeže identity, z obchodu s neautorizovaným přístupem k zařízení a spiknutí.

Témata:  hackeři USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy