Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Belgii evakuovali obchoďák kvůli přepadení

Belgie, Brusel
Belgie, Brusel
Foto: Pixabay

Brusel - V belgickém městě Chatelineau jižně od Bruselu dnes evakuovali obchodní centrum, v němž tři ozbrojení zloději přepadli zlatnictví.

Nejméně jeden z útočníků vystřelil z automatické pušky a vyvolal paniku a obavy, že se jedná o teroristický útok. Uvedly to úřady, podle kterých nebyl nikdo zraněn, čtyři lidé se ale léčí z šoku. Lupiči uprchli.

Policie vyvedla z nákupního centra Cora desítky zákazníků, které vyděsil mimo jiné zvuk padajícího skla z výlohy zlatnictví, kterou lupiči rozbili. Útočníci, kteří jsou na útěku, podle policie nemají nic společného s islamisty.

V úterý muž ozbrojený nožem zadržoval v supermarketu v bruselské čtvrti Forest asi 15 rukojmích. Policejní zásahové jednotce se ho ale rychle podařilo přemoci a zadržet. Při incidentu nikdo neutrpěl zranění. Muž útočil zřejmě poté, co se pokusil o krádež a byl při ní přistižen.

Témata:  Belgie

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 8:45

Státní zástupce podal obžalobu proti bývalému hradnímu kancléři Mynářovi

Státní zástupce podal obžalobu proti bývalému hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi v souvislosti s dotací na přestavbu penzionu v Osvětimanech, uvedla ve svém zpravodajství ČT24.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy