Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babišovi se nikdo nevyrovná, díky svému bohatství může všechno, zní ze Slovenska

Andrej Babiš /ANO/
Andrej Babiš /ANO/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Bratislava - Slovenský list Sme se dnes více věnuje českému ministrovi financí Andreji Babišovi. Je prý dobrým příkladem, jak rychle a úspěšně vstoupit do parlamentní politiky.

"Není bez podezřelých okolností (vztahy se Státní bezpečností, zbohatnutí v divokých 90. letech, čilé vztahy s tehdejšími politiky...), ale ty jsou známé jen do té míry, jakou jsou jeho voliči schopni přehlížet," uvedl deník.

Podle listu Babiš díky svému bohatství mohl založit hnutí ANO a hned investovat do jeho fungování a marketingu peníze, o nichž se může většině ostatních politických stran jen zdát. "I díky miliardám mohl Babiš s úspěchem použít tezi o svých čestných úmyslech s politikou - já jsem dost bohatý, nepotřebuji krást. Kradou ostatní, kteří nemají majetek, živí je jen a jen politika, nic jiného nedokážou," poznamenal list.

Napsal rovněž, že Babiš vlastní média a že v roli jejich majitele nemá žádné zábrany a používá je k prosazování svých politických cílů. Podle Sme nikdo z nejbohatších Slováků nemá předpoklady pro to, aby se v zemi pod Tatrami mohl vydat Babišovou cestou.

Babišovi podle listu pomohla aféra kolem šéfky kabinetu někdejšího premiéra Petra Nečase a jeho pozdější manželky Jany Nagyové. "Aféra odhalila celé nechutné zákulisí politiky a katapultovala Babišův politický projekt na druhé místo ve volbách," uzavřelo Sme.

Témata:  Andrej Babiš SME Hnutí ANO

Aktuálně se děje

6. května 2024 18:12

Egyptské úřady: Hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený

Egyptské úřady oznámily, že hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený pro humanitární pomoc a pro průchody civilistů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy