Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu probíhá obří razie kvůli terorismu. Policie jde po Čečencích

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - Hned v pěti spolkových zemích dnes probíhal policejní zátah. Důvodem je podezření z financování islamistického terorismu, konkrétní útok podle vyšetřovatelů nehrozil.

Rozsáhlý zátah se týká Durynska, Hamburku, Severního Porýní-Vestfálska, Saska a Bavorska. Podle serveru Spiegel Online v nich prohledává celkem 12 bytů a jednu ubytovnu.

Televizní a rozhlasová stanice MDR uvedla, že zásah směřuje proti 14 Čečencům, kteří mají ruské občanství. Jedenáct mužů a tři ženy ve věku 21 až 31 let se v Německu uchází o azyl, rozhodnuto o něm ještě nebylo.

Několik jich dnes policie vyslechla, nikdo nebyl zatčen. Vyšetřovatelé při prohlídkách bytů zabavili počítače, datové nosiče nebo bankovní podklady.

Durynská policie na podezřelé přišla při vyšetřování Čečence (28) s ruským pasem, který se podle ní chtěl připojit v Sýrii k Islámskému státu (IS). Muže, který je jedním ze 14 podezřelých, dnes policie ve městě Suhl na jihu Durynska zadržela a po výslechu zase propustila.

Jen v Durynsku byli podle MDR policisté nasazeni od ranních hodin v šesti městech. Z jedné budovy v Suhlu během zákroku policisté vynesli bílý prášek. Později se ukázalo, že nebyl nebezpečný.

Témata:  Německo terorismus

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy