Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další útok v Německu: Chlapec pobodal známého převlečeného za klauna

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín - Šestnáctiletý chlapec, který se dnes v Berlíně pokusil v masce klauna vyděsit skupinu mladých lidí, utrpěl vážná zranění.

Jeden z překvapených známých ho totiž pobodal. S odvoláním na policii o tom informovala agentura DPA. Lidé v maskách strašidelných klaunů se v poslední době objevují v mnoha evropských zemích.

Chlapce v masce klauna, který máchal kladivem, pobodal teprve čtrnáctiletý hoch, s nímž se autor nepovedeného žertíku znal. Před příjezdem záchranky poskytl hoch 16letému chlapci, který musel být následně operován, první pomoc.

Podle listu Berliner Zeitung dostal 14letý hoch už dříve trest za ublížení na zdraví. Policie ho nejprve zadržela, poté ho ale předala rodičům. Podle agentury DPA se nyní bude muset při vyšetřování zabývat především tím, zda šlo ze strany hocha s nožem o sebeobranu.

V Německu se stejně jako jinde v Evropě v posledních týdnech odehrálo několik incidentů se strašidelnými klauny. Například minulý čtvrtek ve městě Wesel v Severním Porýní-Vestfálsku vyskočil na ženu venčící psa klaun s motorovou pilou. V Rostocku na severu Německa klaun s baseballovou pálkou v pátek ráno napadl a zranil 19letého mladíka.

Témata:  Německo klauni útoky strašidelných klaunů

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy