Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Maďarský a saský premiér se shodli v názoru na současnou migrační krizi

Viktor Orbán, maďarský premiér, source: Flickr.com
Viktor Orbán, maďarský premiér, source: Flickr.com
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Budapešť - Maďarský premiér Viktor Orbán a jeho saský protějšek Stanislaw Tillich našli shodu v otázce současné migrační krize.

Vyplývá to z jejich dnešního setkání v Budapešti, sdělil Orbánův mluvčí agentuře MTI. Tillich se jako zástupce Německa zúčastnil oslav výročí maďarského protikomunistického povstání.

Orbánův mluvčí bez dalších podrobností uvedl, že předsedové vlád Maďarska a Saska se shodli na způsobu, jakým by podle nich měla Evropa řešit stávající migrační tlaky i v otázkách týkajících se budoucnosti kontinentu.

Orbán je dlouhodobě a ostře proti přijímání uprchlíků, Tillich ale dosud zastával umírněnější postoj. Letos v říjnu se zúčastnil demonstrace v Drážďanech namířené proti radikálně antiimigračnímu hnutí Pegida.

V únoru se ale s českým premiérem shodl na nutnosti snížit příliv uprchlíků do Evropy a ve stejné době také podpořil zpřísnění německých azylových zákonů.

Témata:  Viktor Orbán uprchlíci Stanislaw Tillich

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy