Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruský exministr Lesin loni zemřel kvůli otravě alkoholem

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Washington - Smrt bývalého ruského ministra a prezidentova poradce Michaila Lesina loni ve Spojených státech nastala kvůli akutní otravě alkoholem.

Lesin několik dnů po sobě intenzivně popíjel a pak upadl na zem. Podle stanice Rádio Svobodná Evropa/Rádio Svoboda to dnes oznámily americké úřady.

Lesin byl nalezen loni v listopadu mrtvý ve washingtonském hotelu. Na těle měl stopy zranění po pádu na zem po "dnech nadměrné konzumace alkoholu". Jeho smrt byla zahalena tajemstvím a předmětem spekulací, zda se nestal obětí násilného trestného činu.

Lesin byl na počátku tisíciletí považován za jednu z nejvlivnějších postav v ruských médií, byl spoluzakladatelem největší reklamní agentury v zemi. V letech 1999 až 2004 působil jako ministr tisku, dalších pět let byl poradcem prezidenta Vladimira Putina.

Do loňského ledna působil jako generální ředitel holdingu Gazprom media, pod který spadají například televize NTV a TNT či rozhlasová stanice Echo Moskvy.

Témata:  Rusko Michail Lesin

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy