Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelba v Karáčí: Radikální sunnité na motorkách stříleli do šíitů, čtyři lidé zemřeli

Pákistán
Pákistán
Foto: Pixabay

Islámábád - Na náboženské ahromáždění šíitů v pákistánském Karáčí dnes vtrhli ozbrojenci na motorkách a zabili nejméně čtyři lidi. Za útokem stojí sunnitská radikální skupina Laškare Džhangvi.

Laškare Džhangvi má na svědomí i pondělní masakr ve výcvikovém středisku policejní akademie v Kvétě, který si vyžádal nejméně 60 obětí.

Sunnitská skupina, která se hlásí k Islámskému státu (IS), často útočí na šíity a pákistánské bezpečnostní složky. Pondělní útok spáchala ve spolupráci s islamisty, dnešní pak provedla sama.

"Laškare Džhangvi se hlásí k odpovědnosti za zabití lidí při tomto útoku," uvedl mluvčí skupiny v prohlášení s tím, že v Pákistánu není místo pro nepřátele proroka Mohameda.

Podle místního policejního velitele na šíity stříleli dva muži na motorkách. Čtyři lidi byli zabiti a tři další utrpěli zranění. Šíité tvoří asi 20 procent ze 190 milionů obyvatel Pákistánu.

Témata:  Pákistán Islámský stát teroristické útoky v Pákistánu

Aktuálně se děje

10:59

Korupce v Rusku. Šojgu přijde o náměstka, soud ho poslal do vazby

Ruskem otřásá korupční aféra na nejvyšších místech. Moskevský soud ve středu poslal do vazby náměstka ministra obrany Sergeje Šojgua. Timur Ivanov byl zadržen v úterý pro podezření z braní úplatků, za což v případě odsouzení hrozí až 15 let vězení. O případu informují ruská média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy