Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poprask v USA: Bývalá komentátorka CNN zřejmě tajně podporovala Clintonovou

První debata demokratů. Dominovali Clintonová a Sanders
První debata demokratů. Dominovali Clintonová a Sanders
Foto: CNN

Atlanta (USA) - Americká zpravodajská televize CNN vyjádřila znepokojení nad chováním své bývalé komentátorky Donny Brazileové. Ta prý předem informovala volební štáb Hillary Clintonové o možných otázkách v předvolebních debatách.

CNN dnes oznámila, že před dvěma týdny přijala výpověď novinářky, která je zároveň prozatímní šéfkou Demokratického národního výboru (DNC), nejvyššího stranického orgánu demokratů.

O údajném selhání, které Brazileová popírá, se CNN dozvěděla z dalšího souboru elektronické pošty Johna Podesty, vedoucího volebního štábu Clintonové.

Jeho korespondence se postupně objevuje na investigativním webu WikiLeaks. V červenci, kdy se Brazileová stala šéfkou DNC, televize CNN platnost její pracovní smlouvy pozastavila.

K vyzrazení pravděpodobných otázek došlo podle Podestovy pošty naposledy letos v březnu. Otázky měly padnout na shromážděních, která CNN pořádala a přenášela. Varování mohlo demokratické kandidátce usnadnit reakci na obtížné dotazy.

Témata:  USA CNN Hillary Clintonová

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy