Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krejčíř odmítá přesun do jiného vězení, začal držet protestní hladovku

Radovan Krejčíř
Radovan Krejčíř
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Johannesburg - Radovan Krejčíř se odmítá smířit s přesunem do maximálně střeženého vězení v JAR a začal držet protestní hladovku. Hodlá se také obrátit na soud s žádostí o zlepšení podmínek v káznici, která se nachází v Pretorii.

Krejčířův právník Frank Cohen podle iol.co.za u soudu popsal, ze dozorci na jeho klienta dohlížejí, i když spí nebo jde na toaletu. Svým příbuzným prý nesmí telefonovat v češtině.

Vyšetřovatelé se dozvěděli o dalším plánovaném pokusu o osvobození Krejčíře údajně s pomocí najatých žoldáků a bývalých příslušníků armády. Krejčíř byl poté převezen do jiné věznice v Pretorii, která má oddělení pro zvlášť rizikové osoby.

Cohen si také stěžoval na to, že kvůli velmi přísné ostraze se nemohl se svým klientem dostatečně poradit. Nemohl přinést ani odnést příslušnou dokumentaci. Krejčíř proto na protest od pondělí nejedl. "To není stíhání, ale perzekuce," uvedl Cohen.

Témata:  Radovan Krejčíř Jihoafrická republika věznice

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy