Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další otřesné útoky migrantů v Německu: Muž se vloupal do nemocnice, aby znásilnil pacientku, jiný chtěl uřezat hlavu lékařce

Rakouská policie, ilustrační fotografie
Rakouská policie, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Innsbruck – Rakousko hlásí hned několik případů útoků migrantů v nemocnicích. Jeden z přistěhovalců se pokusil znásilnit pacientku, další napadl psycholožku.

Policie zatkla osmnáctiletého migranta ze Somálska, který se vloupal do nemocnice, kde se snažil sexuálně napadnout pacientku. K pokusu o sexuální útok údajně došlo v časných ranních hodinách v pondělí na psychiatrickém oddělení Fakultní nemocnice v Innsbrucku v Tyrolsku.

Podle serveru The Local se somálský muž zaměřil na jednu z pacientek (29). Ta ale dokázala stisknout nouzové tlačítko vedle jejího lůžka, čímž upozornila sestru. Tyrolská policie uvedla, že se čtyřicetileté sestře, která na zavolání reagovala, podařilo odtáhnout muže od své oběti, pak zavolala policii.

Údajný sexuální delikvent byl zatčen a byl převezen do nápravném zařízení v Innsbrucku. Žádné další podrobnosti o incidentu nejsou k dispozici.

Další útok se stal v ústavu speciální péče v Mödlingu v Dolním Rakousku. Devatenáctiletý afgánský běženec prý vyhrožoval psycholožce, která v tu chvíli měla sezení s jiným pacientem.

Afghánec jí údajně pohrozil, že jí podřízne hrdlo a že jí setne hlavu. Když přijela policie, byl mladík velmi agresivní. Snažil se bojovat s policisty, kteří jej chtěli dostat do hlídkového vozu. Podle zpráv z médií si pak cizinec během cesty rozbil hlavu, když s ní několikrát udeřil proti oknu vozu.

Poté byl umístěn do nápravného zařízení ve Vídeňském Novém Městě.

Témata:  Rakousko uprchlíci policie Rakousko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy