Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teroristé zaútočili v Rusku na policejní stanici, ozvalo se pět výbuchů

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto

Moskva - Ve vesnici ve Stavropolském kraji na jihu Ruska u neklidného Kavkazu se dnes odpálili tři sebevražední atentátníci. Zabili pouze sebe.

Podle agentury Ria Novosti zabili atentátníci pouze sebe a nikdo jiný nebyl zraněn, čtvrtého útočníka prý policie zneškodnila. "Dva ozbrojenci byli zabiti při útoku na policejní stanici v regionu Stavropol. Jeden z nich byl zabit při pokusu projít kontrolním bodem. Tomu druhému se podařilo odpálit výbušné zařízení, "uvedla místní policie v oficiální zprávě.

Ruská stanice RT uvádí, že není jasné, kolik na místě vlastně bylo sebevražedných atentátníků. Různé zprávy mluví o dvou až čtyřech.

Zdroj: YouTube

Agentura AFP píše s odvoláním na stavropolskou policii o nejméně dvou explozích u vstupu do policejní stanice, agentura Ria Novosti s odkazem na bezpečnostní zdroje pak informuje o nejméně pěti výbuších. Ozývat se měla také střelba z automatické pušky.

Na severním Kavkazu dochází často ke střetům bezpečnostních sil s kriminálními skupinami a také s extremistickými ozbrojenými oddíly. V regionu, kde většinu obyvatel tvoří lidé muslimského vyznání, chtějí islamisté podle ruských úřadů vytvořit "emirát" nezávislý na Moskvě.

Témata:  Rusko teroristické útoky v Rusku

Aktuálně se děje

8. května 2024 8:20

Větší obchody dnes zůstávají zavřené. Na Den vítězství se vztahuje zákaz

Na středu připadly oba květnové státní svátky. Dnes je Den vítězství, kdy si v Česku připomínáme konec druhé světové války na evropském kontinentu. Jde také o jeden ze svátků, při nichž je zákonem upravena otevírací doba obchodů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy