Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlice ze slavné fotky bude vyhoštěna do Afghánitánu. Hrozilo jí 14 let vězení

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Islámábád - Pákistánský soud hodlá ženu, kterou proslavila fotografie v National Geographic, nakonec vyhostit do Afghánistánu. Koncem října se objevila zpráva, že Šarbat Gulaové hrozí až 14 let vězení.

Kvůli padělaným dokladům strávila Gulaová v pakistánském vězení 15 dnů. Deportována bude pravděpodobně v pondělí, informuje BBC.

Gulaová byl zatčena v provincii Péšávar poblíž afghánských hranic 28. října. Po návratu do Afghánistánu se má setkat s afghánským prezidentem Ašrafem Gháním.

U soudu se Gulaová přiznala ke všem obviněním. Byla potrestána vězením a pokutou ve výši 110.000 rupií (téměř 27.000 korun). Od středy je Gulaová v nemocnici se žloutenkou.

Snímek, který ji kdysi proslavil, byl pořízen v roce 1984 v uprchlickém táboře na severozápadě Pákistánu, kde se Gulaová ocitla po sovětské okupaci Afghánistánu. Bylo jí pouze 12 let.

Témata:  Pákistán Afghanistán uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy