Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

První soud pro útočníka ze silvestrovských útoků. Maročan je obviněn ze sexuálního násilí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Düsseldorf - Dnes začal první soudní proces kvůli silvestrovským útokům na ženy v německých městech. Obviněný je Maročan (33), který měl v centru Düsseldorfu osahávat jednu z obětí.

Vyšetřovatelé zaznamenali během silvestrovských oslav v Düsseldorfu 180 trestných činů, z toho 118 jich je sexuální povahy. Do konce března identifikovali 16 podezřelých, z nichž 15 nemá německé občanství.

Podle státního zastupitelství obviněný Maročan se skupinou dalších 15 až 20 mužů v centru Düsseldorfu odděloval ženy. Nejméně jednu z obětí prý osahával v intimních oblastech. Muž je kromě sexuálního násilí obviněn i z ublížení na zdraví a z poškozování cizí věci. Maročan už byl v minulosti opakovaně trestán kvůli krádežím.

Obhajoba se dnes pokusila docílit zastavení procesu, protože ze záběrů z pouličních kamer nebylo prokazatelné, že se obviněný útoku skutečně dopustil. Soudce to však odmítl, protože muže poznala jedna z obětí, když Maročan odpovídal v televizní anketě.

Silvestrovské incidenty výrazně posunuly postoj německé veřejnosti k příchodu uprchlíků do země. Zesílily obavy z možného nárůstu kriminality a oslabily i souhlas s politikou kancléřky Angely Merkelové.

Témata:  Německo sexuální obtěžování uprchlíci

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy