Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Byl jsem vyděšený k smrti. Hostinský tvrdě doplatil na návštěvu přistěhovalců ze Somálska

Násilí
Násilí
Foto: Pixabay

Wabern (Německo) – Majitel jednoho z německých bister se doslova bál o život poté, co jeho podnik napadli přistěhovalci ze Somálska, kteří předtím odmítli zaplatit svůj účet. Uvedl to server Breitbart s odvoláním na německé noviny HNA.

Skupina pěti Somálců ve středu večer popíjela v bistru Piano v německém Wabernu. Když po nich majitel Selami Albayrak (58) chtěl za vypití osmi piv a dvou vodek 17 eur, začali být muži agresivní. „Jsme Somálci, my nebudeme platit!" řekli mu údajně přistěhovalci.

Dva muži z podniku utekli, další tři, kteří také odmítli účet uhradit, nakonec majitel vyhodil. Navíc jim, řekl, aby se už nevraceli, protože do jeho bistra mají odteď vstup zakázaný. „Byli agresivní a opravdu naštvaní," řekl Albayrak místním novinám HNA.

Pak prý za sebou zamkl dveře hospody. Krátce na to vystavil účet pro jeho posledního zákazníka, který do podniku chodil často. V tu chvíli Albayrak podle svých slov slyšel hlasité bouchání a tříštící se sklo. Když se vrátil do přední části hospody a zjistil, že dva ze Somálců se vrátili s železnými tyčemi, kterými opakovaně mlátili do hospody, až rozbili dveře a okna.

„Měl jsem panický strach, málem mě zabili," uvedl Albayrak s tím, že za celých 15 let, kdy bistro Piano provozuje, nikdy neměl takový strach o svůj život.

Panikou zasažený Albayrak zavolal v 2.16 ráno policii, ta ale přijela až za 30 minut. Podle muže byla ta půl hodina čekání velmi děsivá. „Bál jsem se. Třásl jsem se. Byl bych rád, kdyby policie přijela dřív," uvedl pro média.

Útočníci mu prý způsobili škodu za 3 tisíce eur. Navíc byl hostinský podle svých slov zklamán, důstojníků se zeptal na otázku, co by se dalo dělat, aby se zabránilo podobným situacím do budoucna. Jedinou odpovědí policie bylo, že by si hospoda měla najmout ochranku.

Touto reakcí byl majitel podniku podle svých slov velmi zklamán. „Jsme bistro, ne diskotéka," dodal k návrhu. Stěžuje si také, že mu policie neprojevila „žádný respekt". 

Somálci mezitím uprchli, policie po nich zatím marně pátrá.

Témata:  Německo uprchlíci násilí

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy