reklama

Právě proběhly volby v USA. Ještě předtím však ukázalo několik hvězd amerického showbusinessu své domovině „záda". Jak jinak si vysvětlit krok, k němuž se uchýlil například Steven Seagal, když si nechal potvrdit občanství Ruské federace. Vypadá to, že průběh voleb je pro Američany zřejmě šokem, neboť dle portálu breitbart.com, se hned několik stálic Hollywoodu vyslovilo, že převálcuje-li Trump Hilary Clintonovou, odejdou ze země. Portál uvádí výčet následujících 16 osobností.

Již v srpnu se legendární zpěvačka Barbara Streisand svěřila médiím, že dojde-li na nejhorší a Ameriku povede Trump, je připravena tato veřejná podporovatelka kampaně Hilary Clintonové emigrovat. Třeba klidně do Kanady. Filmový a seriálový herec Bryan Cranston pro změnu řekl, že stále doufá v zásah shůry, protože pokud nepřijde boží pomoc, bude muset zvednout kotvy a „popojet". Herec z Perníkového táty v říjnu slíbil, nastane-li ten černý den, jeho domovem se stane Vancouver.

Miley Ray Cyrusová, již znají diváci ze seriál Hannah Montana vysílaném na Disney Channel, obhrouble komentovala možné Trumpovo vítězství tak, že vypadne pryč, jestli ta „za----á noční můra" (Trump, pozn.) vyhraje. Herečka Lena Dunham ze seriálu Dívky se prý taky sebere a půjde vedle do Kanady, dozná-li ve volbách převahu Trump. Mladá hvězda dodala, že si svůj business může klidně ošéfovat z Vancouvru. Amy Schumer má zato smysl pro Starý svět. Když tedy Trump jako prezident, pak se může na trvalý příjezd této komediální herečky těšit slunečné Španělsko. „Akorát budu muset pohnout se španělštinou" svěřila se Schumer vysílání Newsnight na stanici BBC v září.

Již bývalý moderátor Daily Show Jon Stewart loni učinil prohlášení pro časopis People, že se spojí s miliardářem Elon Muskem a nechá se vystřelit v raketě směrem k nějaké úplně jiné planetě, jelikož se ta naše zbláznila. Ikona popu Cher se na Twitteru přiznala, to její destinací se má stát planeta Jupiter. Byla to totiž Cher, která se nechávala vidět s Clintonovou během její prezidentské kampaně. Herečka a producentka Chelsea Handler se zase přímo pochlubila. Stalo se tak v pořadu Live with Kelly and Michael na stanici ABC již v květnu. Herečku jistě zachrání její nemovitost v zahraničí, již právě nabyla. Handler si ještě také rýpla, že na rozdíl od všech, co slibují, že odjedou, ona tedy rozhodně odjede – má totiž kam.

Samuel L. Jackson obvinil Trumpa ze šíření nenávisti. Korunu všemu nasadil výrokem: "Pokud ten‚ zk----syn' bude president, zvednu ten svůj černej zadek a přestěhuju se do Jihoafrický republiky". Ani Whoopi Goldberg nemohla přijít Trumpovi na jméno v Denní show na ABC. Goldberg si nemyslí, že by Trump byl na prezidentství dostatečně samostatný. Myslí si, že jej převálcuje jeho aparát. Goldberg už v lednu uklidňovala ostatní i sebe, že může odjet pryč, poněvadž si to zkrátka může dovolit. Neve Campbell rovněž neunese triumf mužského kandidáta. Tato dáma z Výkřiku zamíří do Kanady. Leká ji neřízená spontánnost Trumpa a nechápe, jak tomuhle všemu můžou říci Američané své „OUKEJ". Seriálový herec (Jak jsem poznal vaši matku) Keegan-Michael Key chce odletět na sever, pro změnu opět do Kanady. Má to letadlem deset minut z Detroitu, navíc tam prý bydlí jeho matka, takže v ničem žádný problém.

Herec latino-amerického původu George Lopez se strachuje o všechny etnické přestěhovalce. Vyjádřil jistotu, že Trump všechny pošle, odkud přišli. R&B zpěvák Ne-Yo pomaže rovnou do Kanady. Aktivista za lidská práva Al Sharpton odtušil před návštěvníky Centra pro americký pokrok, že si zkrátka koupí letenku. Jako důvod uvedl, že by byl jistě Trumpem z rasových důvodů deportován. Raven-Symoné rovněž podlehla "kanadské epidemii". Kam že odletí hvězda Disney Channel, nechť si čtenář domyslí. Inu, doba se mění. Píseň Michaela Tučného o tom, jak jsou všichni v Mexiku buď už neplatí, nebe ještě neplatí. Uvidíme, co přinesou časy příští.