Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kluka pobodali, dívku hodili do řeky. Útočil IS?

Bojovník Islámského státu
Bojovník Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Berlín - Německo řeší od poloviny října otřesný případ vraždy. Šestnáctiletého mladíka někdo v severoněmeckém Hamburku ubodal a jeho dívku hodil do řeky. K vraždě se přihlásil Islámský stát, podle vyšetřovatelů to ale není pravděpodobné.

"Bližší spojitost Islámského státu s tímto činem považujeme v současném bodě vyšetřování za málo pravděpodobnou," uvedl podle německých médií policejní mluvčí.

Útočník chlapce s patnáctiletou dívkou napadl pod mostem na břehu řeky Alster. Chlapce několikrát bodl do zad a jeho přítelkyni skopl do řeky. Dívce se podařilo utéct, chlapec ale krátce po převozu do nemocnice zemřel.

K útoku se koncem října přihlásil Islámský stát, o jeho podílu na zločinu panovaly pochybnosti. Nejen, že se IS ke svým činům hlásí obvykle výrazně rychleji, organizace ale také uvedla, že útočník pobodal dvě osoby. Dívka přitom zraněná nebyla.

IS se také přihlásil ke dvěma teroristickým útokům v Bavorsku. Ve vlaku na cestě do Würzburgu afghánský uprchlík napadl nožem a sekerou turisty z Hongkongu a čtyř z nich zranil.

Dva dny poté se jiný uprchlík pokoušel dostat na koncert v Ansbachu s batohem plným výbušnin. Když ho nepustili dovnitř, odpálil se před vchodem.

Témata:  Islámský stát útok napadení

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 11:15

USA oznámí dlouhodobou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů

V pátek se Spojené státy chystají oznámit dlouhodobou vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů, zahrnující munici pro systémy protivzdušné obrany. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy