Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Novinářka prozradila Trumpovo tajemství: Sliboval dary za pozitivní informace o své kampani

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

New York - V úterý vyjde kniha memoárů moderátorky televize Fox News Megyn Kellyové. Mimo jiné v ní píše, že Donald Trump před volbami nabízel novinářům dary, aby příznivě informovali o jeho kampani. Po svém vítězství v prezidentských volbách republikán hodlá zmírnit ostrý tón svých výroků.

"Nebyla jsem jedinou novinářkou, které Trump nabízel dary, očividně proto, aby si zajistil pozitivní informace," napsala Kellyová. Newyorský magnát jí údajně nabízel bezplatný pobyt v jednom ze svých hotelů, jiným sliboval chválu a uznání. "Je to mazané, protože média jsou plná lidí, jejichž ego potřebuje pohladit," napsala.

Kellyová v srpnu moderovala první veřejnou debatu Trumpa s Hillary Clintonovou, kterou otevřel dotaz ohledně vulgárních poznámek republikánského kandidáta na adresu žen. Den před debatou údajně telefonoval Trump vedení televize Fox News s dotazem, zda skutečně bude první otázka ostře namířena proti němu. "Jak to věděl? Bylo to divné," uvedla Kellyová.

V jiné části knihy píše novinářka o tom, že "jistí televizní moderátoři" se předem s Trumpem dohadovali na tom, že je občas bude kritizovat, aby jejich stanovisko vypadalo objektivně.

"Je fakt, že jsem měl velkou sílu díky komunitě na facebooku, twitteru a instagramu. Pomohlo mi to zvítězit ve státech, kde (demokraté) investovali do kampaně mnohem víc peněz než já," řekl zvolený prezident v rozhovoru, jehož výňatky dnes CBS publikovala na svém webu. Komunikací přes internet prý není nadšen, ale "dává člověku možnost vyjádřit se".

"Když o mně někdo šíří pomluvy nebo něco špatného, mám možnost protiútoku, odpovědi. Je to moderní forma komunikace, za kterou není třeba se stydět," řekl Trump v pořadu CBS "60 minut". Jako hlava státu se ale prý bude muset krotit. "Musím být mnohem zdrženlivější, pokud budu sociální sítě používat, mnohem zdrženlivější," podotkl prezident.

Témata:  Donald Trump novináři USA

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 11:15

USA oznámí dlouhodobou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů

V pátek se Spojené státy chystají oznámit dlouhodobou vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů, zahrnující munici pro systémy protivzdušné obrany. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy