Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladý migrant znásilnil seniorku, která mu chtěla pomoci. Dopadla velmi špatně

Rakouská policie, ilustrační fotografie
Rakouská policie, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Traiskirchen (Rakousko) – Už loni se v médiích objevila zpráva o rakouské seniorce (72), která chtěla pomoci mladému migrantovi z Afghánistánu (17). To se jí ale vymstilo, místo vděku se dočkala rány do hlavy a znásilnění. A po roce je její stav stále velmi špatný.

Žena byla napadena ve chvíli, kdy byla na procházce se svým psem podél kanálu v Traiskirchenu. Mladík, který byl identifikován jako Wahab M., plaval ve vodě a požádal seniorku, aby mu pomohla ven.

„Byl to opravdu horký den, tak jsem se rozhodla vzít svého psa na procházku podél řeky Schwechat. Viděla jsem dva mladé muže, jak plavou," uvedla u soudu oběť. Jeden z mladíků jí podal ruku a požádal ji, aby mu pomohl na břeh. „Najednou jsem se cítila zezadu ránu," vypověděla.

Útočník ji srazil na zem a položil ruku na ústa, zatímco z ní druhou rukou strhal šaty a znásilnil ji. Přítel ženy, Hans Vesely (72), k tomu dodal: „Pes, který byl s ní, měl 13 let a bohužel nedokázal chránit svou paní před útokem." Ženě se podařilo dostat domů, kde se zamkla a kde ji později její přítel našel. „Není to tatáž žena. Bojí se a zůstává zavřená. Je ještě velmi slabá," popisoval stav ženy Vesely.

Žena teď údajně bojuje o život na oddělení intenzivní péče protože přestala jíst a při životě je nyní udržována pomocí přístrojů. „Prožívá strašlivý konec. Když se na ni podívám, oči má zcela prázdné, její tělo je teď jen kost a kůže. Věděla jsem, že to takhle skončí, ztratila vůli žít," uvedla dcera seniorky.

K útoku došlo 1. září 2015. násilník byl dopaden a odsouzen na 20 měsíců. Za několik měsíců se tedy dostane na svobodu. Veřejnost byla pobouřena zejména tím, že Wahab M. nebude deportován. Jeho trest totiž nepřesáhl tři roky.

Témata:  Rakousko znásilnění

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 11:32

Biden chce debatovat se svým republikánským oponentem Donaldem Trumpem

Joe Biden v pátek vyjádřil ochotu debatovat se svým pravděpodobným republikánským oponentem Donaldem Trumpem později na podzim. Toto prohlášení bylo dosud nejvyhraněnější Bidenovo stanovisko k této záležitosti. Informace převzala agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy