Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nahradí Schapira v Praze Ivana Trumpová? Hrad je myšlenkou nadšený

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Washington - Podle listu The New York Post chce Ivana Trumpová (67), exmanželka nově zvoleného prezidenta USA, posloužit vlasti a stát se americkou velvyslankyní v Česku. Pražskému hradu se návrh zamlouvá.

"Navrhnu, abych se stala velvyslankyní v České republice," citoval list Ivanu Trumpovou. "Jsem odtud, čeština je má mateřština a každý mě zná. Jsem dost známá ve světě, nejen v Americe. Napsala jsem tři knížky a přeložili je v 40 zemích do 25 jazyků. Jsem známá jako Ivana, fakt se nepotřebuju jmenovat Trumpová," dodala.

"Byla by to skvělá volba!" uvedl v reakci mluvčí českého prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček na twitteru. Trump se ujme nejvyššího úřadu v lednu.

Zlínská rodačka Ivana Trumpová, za svobodna Zelníčková, se za Trumpa provdala v roce 1977, tehdy to pro ni bylo druhé manželství a pro magnáta první. Rozvedli se v roce 1992. Trumpová byla vdaná čtyřikrát, naposledy za italského modela. S Trumpem má tři děti - Donalda, Ivanku a Erica.

Témata:  Ivana Trumpová Velvyslanectví USA Česká republika USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy