Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Obrovská hádka kvůli Trumpovi. Jsi ošklivé prase, teroristko, hádali se lidé na veřejnosti

Internetem se šíří pořádně pikantní
Internetem se šíří pořádně pikantní
Foto: YouTube

San Francisco – Ve své prezidentské kampani Donald Trump mnohokrát zmínil deportaci nelegálních migrantů. Někteří Američané se u nemůžou dočkat, až něco takového začne, dokazuje to i video, které bylo pořízeno v americké hromadné dopravě.

Američanka ve středních letech rasisticky zaútočila na jinou Američanku původem z Íránu. Její slovní výlev, ke kterému došlo ve veřejné dopravě v San Franciscu, zaznamenal jeden z cestujících, který následně vše zveřejnil.

Video ukazuje ženu, která se pustila do jedné ze spolucestujících a vyhrožovala jí deportací. Problém začal, když mladší žena, o které média mluví jako Ivet (24), po telefonu mluvila se svým otcem persky. Rázná Američanka jí nazvala „teroristkou ze Středního východu".

„Vy ze Středního východu, měli byste se vrátit do své země. Tato žena je stalker ze Středního východu. Je to středovýchodní terorista. Ona terorizuje občany jako jsem já a pravděpodobně bude deportována. Trump by vás ěml deportovat!" spustila agresivní žena. „Myslím, že jsi ošklivé malé prase, které by mělo být deportováno, a modlím se, abys byla. Já jsem občanka," pokračovala.

Video se objevilo na sociálních sítích, jen na Facebooku ho viděly více než čtyři miliony lidí.

Ivet, která přiznala, že byla tímto útokem šokována, je americká občanka, která se přistěhovala z Íránu a mluví čtyřmi jazyky. „Neudělala jsem nic, čím bych tu ženu vyprovokovala, ale ona prostě nezastavila. To je šílené, prostě šílené. Necítím se bezpečně, to je vše, co mohu říci. Nemám pocit bezpečí Nechci už jezdit městskou dopravou," dodala napadená dívka.

Vedení společnosti, která provozuje městskou dopravu, k tomu na Twitteru napsalo: „Se zhoršujícími se veřejnými projevy chceme, aby bylo jasné, že nebudou tolerovány hrozby vůči cestujícím či zaměstnancům. Buďte k sobě navzájem slušní."

Jak připomíná server Express, někteří Američané, kteří hlasovali proti Donaldu Trumpovi se teď obávají, že se diskriminace v USA bude pod novým vůdcem země jen zhoršovat.

V reakci na tyto obavy odcházející senátor Harry Reid kritizoval právě Trumpa. „V posledních 48 hodinách jsem slyšel více příběhů Američanů, kteří žijí ve strachu z jejich vlastní vlády a spoluobčanů, než jsem slyšel za pět desetiletí v politice," přiznal.

Trump už dal jasně najevo, že se myšlenky na deportaci ilegálních migrantů nevzdal. „To, co uděláme, je, že sebereme lidi, kteří jsou zločinci, kteří mají záznam v trestním rejstříku, kteří patří ke gangům, kteří pašují drogy (...), bezpochyby dva miliony a možná taky tři miliony (lidí) a vyhostíme je, anebo je vsadíme do vězení. Ale deportujeme je z naší země, jsou tu nelegálně," prohlásil v pořadu „60 minut" stanice CBS.

Témata:  USA Donald Trump rasismus

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy