Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jihoafrický soud opět odložil jednání s Krejčířem

Radovan Krejčíř
Radovan Krejčíř
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Johannesburg - Jihoafrický soud dnes opět odložil jednání v procesu, ve kterém je český podnikatel Radovan Krejčíř obviněn z podílu na vraždě libanonského podnikatele Sama Issy.

Informoval o tom jihoafrický server News24. Další jednání se podle něj bude konat 22. listopadu.

Řízení provázejí odklady již osm měsíců, hlavně kvůli problémům s Krejčířovým právním zastoupením. V pondělí 14. listopadu soud oznámil, že Krejčíř si musí urychleně vybrat, zda se bude hájit sám, nebo přijme nabízenou právní pomoc.

Krejčíř čelí obvinění spolu s dalšími čtyřmi lidmi, kteří všichni mají podle vyšetřovatelů podíl na vraždě Issy. Tento údajný obchodník s drogami byl původně považován za Krejčířova pobočníka a podle prokurátora zemřel proto, že mu Krejčíř nechtěl vrátit peníze.

Krejčíř si v Jihoafrické republice již začal odpykávat trest za únos a mučení a je obžalován ještě v několika dalších kauzách, včetně pokusu o útěk z vězení.

Témata:  Jihoafrická republika Radovan Krejčíř

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.