Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Chytání ryb s kondomem? Na Kubě se rozmáhá neobvyklý způsob rybolovu

Na Kubě se rozmáhá bizarní způsob lovu
Na Kubě se rozmáhá bizarní způsob lovu
Foto: Reprofoto YouTube

Havana - Na Kubě se rozmáhá neobvyklý způsob rybolovu - chytání pomocí prezervativů. Toto "balonkové rybaření" se jedním z mnoha způsobů, jak místní čelí dopadům embarga ze strany USA.

Stojí to jen pár centů za kondomy a z moře můžete vytáhnout rybu, která by vás jinak stála průměrný měsíční plat, citovala agentura AP jednoho z rybářů v Havaně.

Juan Luis Roselló sedí několik hodin na havanském pobřežním bulváru Malecón a čeká, až se vítr od floridské úžiny obrátí. Jakmile se tak stane, vytáhne z kapsy čtyři kondomy, nafoukne je a přiváže na konec svého rybářského prutu.

Pro velkou část Kubánců jsou malá loďka a palivo do ní příliš nákladné. Proto za velkými rybami na moře vyrážejí na podomácku vyrobených člunech z pneumatik či polystyrenu. Tyto nebezpečné techniky rybolovu však často pokutuje pobřežní stráž.

"Nemá cenu dostat pokutu 3000 pesos (asi 3000 Kč) a ještě přijít o výstroj," říká Leandro Casas. Balonkové rybaření je levnější a bezpečnější, a proto si získává stále větší oblibu.

Není úplně jasné, odkud se tato balonková metoda vzala. "Prý někdo viděl video z Jihoafrické republiky, na kterém rybáři používali papírové draky," vysvětlil zrod kondomové rybářské techniky Casas.

Témata:  Kuba rybaření zajímavosti

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 14:22

Španělský premiér Pedro Sánchez zvažuje rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy