Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hollande přijede do Prahy, bude jednat se Zemanem

François Hollande, Président de la République française
François Hollande, Président de la République française
Foto: elysee.fr

Praha - Prezident Miloš Zeman se 30. listopadu sejde se svým francouzským protějškem Françoisem Hollandem. Do Prahy měl původně přijet už v červenci, návštěvu ale tehdy zrušil kvůli teroristickým útokům.

Při zrušené červencové návštěvě měl Hollande jednat se Zemanem a premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) o bezpečnostní situaci v Evropě, ale i budoucnosti Evropské unie po brexitu.

Zeman se s Hollandem sešel v září 2014 při své návštěvě Paříže, kdy svůj protějšek pozval na návštěvu Prahy. Sobotka se s francouzským prezidentem setkal letos v březnu.

Do Prahy příští týden dorazí také prezidenti Srbska a Tádžikistánu. Se srbskou hlavou státu Tomislavem Nikoličem bude Zeman jednat 29. listopadu, s tádžickým prezidentem Imomalim Rachmonem 1. prosince.

Témata:  Miloš Zeman François Hollande

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.