Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump nabídl místo soupeři z primárek, Pentagon by mohl řídit Petraeus

1. Prezidentská debata: Hillary Clinton a Donald Trump
1. Prezidentská debata: Hillary Clinton a Donald Trump
Foto: ABC News

Washington - Donald Trump chce za ministra pro výstavbu a rozvoj měst svého někdejšího soupeře z republikánských primárek Bena Carsona. Ten si nabídku rozmyslí během nadcházejícího Dne díkůvzdání, který se slaví ve čtvrtek.

Ben Carson se v březnu kandidatury v primárkách vzdal s tím, že bude podporovat Trumpa. V úterý Carsonův mluvčí Armstrong Williams prohlásil, že "zvolený prezident Carsonovi nabídl post ministra pro výstavbu a rozvoj měst a Carson nabídku zvažuje".

V budoucí vládě by také mohl zasednout někdejší demokratický poslanec Harold Ford mladší ze státu Tennessee, který sloužil v Kongresu pět volebních období. Server Politico s odvoláním na dva nejmenované zdroje napsal, že by Ford mohl stanout v čele ministerstva dopravy.

Podle některých zdrojů je favoritem na ministra obrany bývalý velitel ozbrojených sil USA pro Blízký východ, Perský záliv a severní Afriku James Mattis, spekuluje se ale také o penzionovaném generálovi Davidu Petraeusovi.

"Byl jsem již dřív v postavení, kdy se na mě prezident obrátil ve složité situaci a... řekl: 'Žádám vás jako váš prezident a vrchní velitel, abyste převzal velení Mezinárodních sil pro podporu bezpečnosti v Afghánistánu (ISAF).' Jediná odpověď na to může být: 'Ano, pane prezidente.'," prohlásil Petraeus.

Ten musel v roce 2012 ukončit svou slibnou kariéru, když vyšel na světlo jeho mimomanželský vztah s novinářkou a autorkou jeho životopisu Paulou Broadwellovou.

Témata:  Donald Trump USA Ben Carson

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy