Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud řeší otřesný případ: Muž znásilnil partnerku při porodu

Ilustrační fotgrafie
Ilustrační fotgrafie
Foto: Pixmac

Hull – Britský soud se zabývá velmi brutálním případem. Muž údajně znásilnil svou přítelkyni právě ve chvíli, kdy začala rodit. Zneužitá tvrdí, že nadržený Brit ve styku pokračoval, i když bolestí plakala a prosila ho, aby přestal. Muž ale vše popírá.

Čtyřicetiletý muž podle serveru Daily Mail znásilnil svou přítelkyni znásilnil ve chvíli, kdy na ni přišly porodní bolesti. Tvrdil jí prý, že je „velmi nadržený". Muž ji údajně napadl ve chvíli, kdy se pokoušela zmírnit bolest z kontrakcí. U soudu v Hullu zaznělo, že násilník nepřestal ani poté, co jej žena s pláčem prosila.

Žena vypověděla, že po incidentu se její přítel „choval, jako by se nic nestalo" a nabídl se, že jí napustí vanu. O několik hodin později žena v nemocnici porodila syna. Pár, který spolu žil sedm let, nemohl být z právních důvodů jmenován.

Prokurátor Michael Greenhalgh řekl soudu, že žena už byla v posteli, když na ni přišly bolesti. „Byla nahá v posteli, tak jako vždy. Aby zmírnila bolesti a tlak z kontrakcí, zaujala polohu na všech čtyřech, jak jí to dříve poradili. Když se muž probudil a viděl ji, řekl jí, že je nadržený, na což mu ona odpověděla: To myslíš vážně? Pak vlezl obžalovaný za ni a začal s ní mít sex," popisoval Greenhalgh. Podle žalobce žena dala svému partnerovi jasně najevo, že styk nechce a že s ním nesouhlasí, ale obžalovaný to ignoroval.

Po porodu dítěte se žena nastěhovala k matce, protože vytápění v domě páru bylo porouchané. Tam se svěřila rodině, že ji přítel znásilnil. Celou věc pak ohlásila také na policii. Po porodu podle žalobce pár komunikoval s „náklonností a nadšením" o jejich dítěti, pak se ale tón jejich rozhovorů změnil. Obrat prý přišel ve chvíli, kdy se žena vrátila domů, konkrétně do ložnice, kde se jí vrátily silné a velmi nepříjemné vzpomínky.

Muž se prý k navíc dítěti choval velmi nevhodně. „Když dítě plakalo, nechtěl jej pochovat a mluvil o něm jako o malém rozmazleném... V tu chvíli se rozhodla, že nemůže zapomenout na to, co se stalo," dodal žalobce. Hlavní líčení bude pokračovat v dalších dnech, dodal Daily Mail.

Témata:  Velká Británie znásilnění

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy