Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovensko má ostudu: Fico zaútočil na novináře, a všimli si toho v zahraničí...

Rober Fico, slovenský premiér
Rober Fico, slovenský premiér
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Bratislava – Novináře nemá v oblibě nejen český prezident Miloš Zeman, ale ani slovenský premiér Robert Fico. Ten se ve středu na tiskové konferenci pořádně naštval a novináře označil ne právě lichotivými slovy. Poprask tím vyvolal nejen doma, ale i v zahraničí.

Slovenský premiér ostře reagoval na tiskové konferenci s ministrem zahraničí Miroslavem Lajčákem. Ten se podle slovenských Hospodářských novin dostal do hledáčku médií poté, co bývalá zaměstnankyně rezort obvinila z předražených zakázek, které souvisí se slovenským předsednictvím v Radě Evropské unie.

To, co se poslední dny dělo, označil šéf slovenské vlády za cílený útok proti úspěšnému slovenskému předsednictvu a proti šéfovi slovenské diplomacie. „Nemám nic proti tomu, že nám jdete po krku, ale vy neinformujete. Vy bojujete s touto vládou. Někteří z vás jsou špinavé protislovenské prostitutky a stojím si za tímto výrazem," utrhl se na žurnalisty Fico.

Na domácí scéně se do Fica pustil třeba šéf strany Sme rodina Boris Kollár. „Já si zrovna ubrousek před ústa nedávám, ale úroveň, kterou předvedl premiér Fico patří do suterénu. Já se ptám, na co mu je jeho mediální tým a poradci, vždyť to musí být takový dementi, jestli radí premiérovi. Ale jestli se jim už utrhl ze řetězu..tak začínám mít obavu i o jeho duševního zdraví a to se operovat nedá!" napsal na sociálních sítích opoziční politik.

Ficovy tvrdé kritiky si všimla také mezinárodní agentura Reuters, od které přebírají informace světová média. Fico se ta dostal do zpravodajství britského The Guardian nebo amerického Business Insider. „Fico má dlouhodobě špatné vztahy s médii, která jsou kritická vůči němu nebo jeho vládě, odmítá odpovídat na dotazy některých novinářů a v některých případech podal žalob.y," připomíná například Tge Guardian.

Témata:  Robert Fico Slovensko novináři

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 12:34

Macron varuje před Ruskem: Dnešní Evropa je smrtelná. Může zemřít

Evropa by podle francouzského prezidenta mohla "zemřít", pokud si nevybuduje robustní obranu čelící ruské agresi na Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy