Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko přišlo s nevídaným nápadem. Chce snímat otisky prstů cizincům

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - V Rusku už platí zákony, které de facto znemožnují zahraničním organizacím činnost v zemi. Nyní ministerstvo vnitra přichází s návrhem na zavedení povinného snímání otisků prstů všech cizinců, kteří do Ruska zamíří.

V Moskvě to dnes oznámil první náměstek ministra vnitra Alexandr Gorovoj. Z komentářů ruských médií vyplývá, že krok má být zaveden hlavně kvůli migrantům z bývalých sovětských republik.

Podle Gorového se bude o ministerském návrhu dál jednat, mimo jiné i s experty ruského ministerstva zahraničí a "kolegy ze Společenství nezávislých států". Povinné snímání otisků prstů chce nicméně ministerstvo zavést už od příštího roku.

Ruský senátor Alexandr Čekalin dnes agentuře Interfax řekl, že Rusko musí "aktivizovat deportace migrantů, kteří porušují ruské zákony". Podle statistiky z roku 2015 se cizinci v Rusku dopustili přes 46.000 trestných činů, z toho občané bývalých sovětských republik 40.000.

Témata:  Rusko cizinci

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy